Montaignan wijn Jumbo: Een heerlijke Franse wijn voor een betaalbare prijs

Als je op zoek bent naar een heerlijke Franse wijn voor een betaalbare prijs, dan is Montaignan wijn van Jumbo een uitstekende keuze. Deze wijn is afkomstig uit de Languedoc-Roussillon regio in het zuiden van Frankrijk en staat bekend om zijn fruitige smaak en zachte afdronk. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Montaignan wijn van Jumbo.

Montaignan wijn jumbo

De geschiedenis van Montaignan wijn

Montaignan wijn wordt geproduceerd door Les Vignerons de Montagnac, een coöperatie van wijnboeren die in 1937 werd opgericht. Het doel van de coöperatie was om de kwaliteit van de wijn uit de regio te verbeteren en om de belangen van de wijnboeren te behartigen. Vandaag de dag is Les Vignerons de Montagnac een van de grootste coöperaties in de Languedoc-Roussillon regio en produceert het een breed scala aan wijnen, waaronder Montaignan wijn.

De druivensoorten van Montaignan wijn

Montaignan wijn wordt gemaakt van verschillende druivensoorten, waaronder Syrah, Grenache, Carignan en Cinsault. Deze druivensoorten gedijen goed in de warme en droge omstandigheden van de Languedoc-Roussillon regio en geven de wijn zijn kenmerkende fruitige smaak.

De smaak van Montaignan wijn

Montaignan wijn heeft een fruitige smaak met tonen van rood fruit, zoals aardbeien en frambozen. De wijn heeft een zachte afdronk en is daardoor zeer toegankelijk voor een breed publiek. Montaignan wijn is een uitstekende keuze voor bij de maaltijd, maar kan ook prima op zichzelf gedronken worden.

De prijs van Montaignan wijn

Een van de grootste voordelen van Montaignan wijn van Jumbo is de prijs. Deze wijn is namelijk zeer betaalbaar en biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Een fles Montaignan wijn van Jumbo kost gemiddeld tussen de €5 en €7, afhankelijk van de variant.

De verschillende varianten van Montaignan wijn

Montaignan wijn van Jumbo is verkrijgbaar in verschillende varianten, waaronder rood, wit en rosé. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende varianten:

  • Montaignan rood: Deze wijn heeft een dieprode kleur en een fruitige smaak met tonen van rood fruit en kruiden.
  • Montaignan wit: Deze wijn heeft een lichtgele kleur en een frisse smaak met tonen van citrus en tropisch fruit.
  • Montaignan rosé: Deze wijn heeft een lichtroze kleur en een fruitige smaak met tonen van rood fruit en bloemen.

Waar kun je Montaignan wijn kopen?

Montaignan wijn van Jumbo is verkrijgbaar bij alle Jumbo supermarkten in Nederland. Je kunt de wijn ook online bestellen via de website van Jumbo. Daarnaast is Montaignan wijn ook verkrijgbaar bij verschillende wijnhandels en slijterijen.

Conclusie

Montaignan wijn van Jumbo is een heerlijke Franse wijn voor een betaalbare prijs. Deze wijn heeft een fruitige smaak en een zachte afdronk, waardoor hij zeer toegankelijk is voor een breed publiek. Montaignan wijn is verkrijgbaar in verschillende varianten, waaronder rood, wit en rosé, en is te koop bij alle Jumbo supermarkten in Nederland. Als je op zoek bent naar een lekkere wijn voor bij de maaltijd of om gewoon zo te drinken, dan is Montaignan wijn van Jumbo zeker een aanrader.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Kristallen wijn glazen: de perfecte manier om wijn te serveren.

Plaats een reactie