Miraval Wijn: Een Franse Wijn met een Hollywood Tintje

Als je denkt aan de Provence, denk je waarschijnlijk aan lavendelvelden, pittoreske dorpjes en zonovergoten stranden. Maar de regio staat ook bekend om zijn wijnen, waaronder de beroemde Miraval wijn. Deze wijn is niet alleen geliefd vanwege zijn smaak, maar ook vanwege zijn beroemde eigenaren: Angelina Jolie en Brad Pitt.

Miraval wijn

De Geschiedenis van Miraval Wijn

Miraval is een wijndomein gelegen in de gemeente Correns, in het hart van de Provence. Het domein dateert uit de 17e eeuw en was oorspronkelijk eigendom van de Franse aristocratie. In de jaren ’70 werd het domein gekocht door de beroemde jazzpianist Jacques Loussier, die het gebruikte als opnamestudio. In 2008 werd het domein gekocht door Brad Pitt en Angelina Jolie, die het omtoverden tot een wijndomein.

De eerste Miraval wijn werd geproduceerd in 2012 en was meteen een groot succes. De wijn werd geproduceerd in samenwerking met de beroemde wijnmaker Marc Perrin, die bekend staat om zijn expertise op het gebied van biologische wijnbouw. De Miraval wijn wordt geproduceerd van druiven die groeien op de heuvels rondom het domein, op een hoogte van 350 meter boven zeeniveau.

De Smaak van Miraval Wijn

De Miraval wijn is een blend van verschillende druivensoorten, waaronder Grenache, Cinsault, Syrah en Rolle. De wijn heeft een lichtroze kleur en een frisse, fruitige smaak. De aroma’s van aardbei, perzik en citrusvruchten zorgen voor een verfrissende en levendige smaak. De wijn heeft een lage zuurgraad en een lichte body, waardoor hij perfect is als aperitief of bij lichte gerechten zoals salades en visgerechten.

De Productie van Miraval Wijn

De Miraval wijn wordt geproduceerd volgens de principes van biologische wijnbouw. Dit betekent dat er geen gebruik wordt gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd om de hoogste kwaliteit te garanderen. De wijn wordt geproduceerd in roestvrijstalen tanks om de frisheid en fruitigheid van de wijn te behouden.

Na de fermentatie wordt de wijn gerijpt in eikenhouten vaten, waardoor hij meer complexiteit en diepte krijgt. De Miraval wijn wordt gebotteld in een elegante fles met een uniek ontwerp, dat is ontworpen door de beroemde kunstenaar Marc Quinn.

De Populariteit van Miraval Wijn

De Miraval wijn is niet alleen populair vanwege zijn smaak, maar ook vanwege zijn beroemde eigenaren. Brad Pitt en Angelina Jolie hebben de wijn op de kaart gezet en ervoor gezorgd dat de wijn wereldwijd bekend is geworden. De wijn wordt geserveerd in de beste restaurants en hotels ter wereld en is een favoriet van veel beroemdheden.

Maar de populariteit van de Miraval wijn is niet alleen te danken aan de beroemde eigenaren. De wijn heeft ook verschillende prijzen gewonnen, waaronder de prestigieuze Decanter World Wine Awards. De wijn wordt geprezen om zijn frisheid, fruitigheid en elegantie.

Conclusie

De Miraval wijn is een Franse wijn met een Hollywood tintje. De wijn is geproduceerd volgens de principes van biologische wijnbouw en heeft een frisse, fruitige smaak. De wijn is populair geworden dankzij de beroemde eigenaren, maar heeft ook verschillende prijzen gewonnen vanwege zijn kwaliteit. Als je op zoek bent naar een verfrissende en elegante wijn, dan is de Miraval wijn zeker een aanrader.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Alcoholvrije rode wijn: een gezond alternatief.

Plaats een reactie