Kleine flesjes rode wijn: de perfecte oplossing voor een gezellig avondje thuis

Ben je op zoek naar een lekkere rode wijn, maar wil je niet meteen een hele fles opentrekken? Dan zijn kleine flesjes rode wijn de perfecte oplossing! Deze flesjes hebben een inhoud van 187 ml, wat genoeg is voor één à twee glazen wijn. Ideaal voor een gezellig avondje thuis, een picknick in het park of een dagje op de boot.

Kleine flesjes rode wijn

Voordelen van kleine flesjes rode wijn

Naast het feit dat kleine flesjes rode wijn handig zijn voor verschillende gelegenheden, hebben ze nog meer voordelen:

 • Geen verspilling: als je een hele fles wijn opent, moet je deze binnen een paar dagen opdrinken voordat de wijn oxideert en niet meer lekker is. Met kleine flesjes rode wijn voorkom je verspilling en kun je altijd genieten van een vers glas wijn.
 • Geen druk om te drinken: als je alleen bent of met z’n tweeën, kan een hele fles wijn te veel zijn. Met kleine flesjes rode wijn hoef je niet te veel te drinken en kun je op je eigen tempo genieten van een glas wijn.
 • Verschillende smaken: als je meerdere kleine flesjes rode wijn koopt, kun je verschillende smaken proberen zonder dat je meteen een hele fles moet kopen. Zo kun je ontdekken welke wijn jouw favoriet is.

Welke rode wijnen zijn verkrijgbaar in kleine flesjes?

Steeds meer wijnhuizen en supermarkten bieden kleine flesjes rode wijn aan. Hieronder vind je een aantal populaire rode wijnen die verkrijgbaar zijn in kleine flesjes:

 • Merlot: een zachte en fruitige wijn die goed past bij rood vlees en kaas.
 • Cabernet Sauvignon: een krachtige en volle wijn die goed past bij gegrild vlees en wild.
 • Pinot Noir: een lichte en fruitige wijn die goed past bij gevogelte en vis.
 • Shiraz: een kruidige en volle wijn die goed past bij gegrild vlees en stoofgerechten.

Hoe bewaar je kleine flesjes rode wijn?

Net als bij een hele fles wijn is het belangrijk om kleine flesjes rode wijn op de juiste manier te bewaren. Hieronder vind je een aantal tips:

 • Bewaar de flesjes op een koele en donkere plek, zoals een kelder of een wijnkoelkast.
 • Zet de flesjes rechtop, zodat de kurk niet uitdroogt en er geen lucht bij de wijn kan komen.
 • Als je de flesjes wilt bewaren nadat je ze hebt geopend, kun je ze het beste in de koelkast bewaren. Zo blijft de wijn langer goed.

Waar kun je kleine flesjes rode wijn kopen?

Kleine flesjes rode wijn zijn steeds populairder geworden en zijn daarom bij steeds meer winkels verkrijgbaar. Hieronder vind je een aantal plekken waar je kleine flesjes rode wijn kunt kopen:

 • Supermarkten: veel supermarkten hebben een assortiment kleine flesjes rode wijn. Vaak zijn deze te vinden bij de wijnen of bij de borrelhapjes.
 • Wijnwinkels: bij wijnwinkels kun je vaak terecht voor een groter assortiment kleine flesjes rode wijn. Hier kun je ook advies krijgen over welke wijn het beste bij jouw smaak past.
 • Online: op verschillende websites kun je kleine flesjes rode wijn bestellen en thuis laten bezorgen. Zo hoef je de deur niet uit en kun je toch genieten van een lekker glas wijn.

Conclusie

Kleine flesjes rode wijn zijn de perfecte oplossing voor een gezellig avondje thuis, een picknick in het park of een dagje op de boot. Ze voorkomen verspilling, geven geen druk om te drinken en bieden de mogelijkheid om verschillende smaken te proberen. Populaire rode wijnen die verkrijgbaar zijn in kleine flesjes zijn onder andere Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir en Shiraz. Het is belangrijk om kleine flesjes rode wijn op de juiste manier te bewaren en ze zijn verkrijgbaar bij supermarkten, wijnwinkels en online. Geniet van een lekker glas wijn, zonder dat je meteen een hele fles hoeft te openen!

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Kan rode wijn bederven?.

Plaats een reactie