Fattoria La Vialla Wijn: Een Italiaanse Schat

Fattoria La Vialla is een biologische boerderij in Toscane, Italië, die bekend staat om zijn heerlijke wijnen. De boerderij is opgericht in 1978 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest gewaardeerde producenten van biologische wijnen in Italië. Fattoria La Vialla wijn is een begrip geworden onder wijnliefhebbers over de hele wereld.

Fattoria la vialla wijn

De geschiedenis van Fattoria La Vialla

Fattoria La Vialla is opgericht door de familie Lo Franco, die afkomstig is uit Sicilië. In 1978 kochten ze een verwaarloosde boerderij in Toscane en begonnen ze met het verbouwen van biologische groenten en fruit. Al snel begonnen ze ook met het maken van wijn en olijfolie. Het succes van hun producten zorgde ervoor dat ze steeds meer land gingen kopen en uitbreiden.

Vandaag de dag is Fattoria La Vialla een van de grootste biologische boerderijen in Europa, met meer dan 1.400 hectare land. De familie Lo Franco heeft altijd vastgehouden aan hun principes van biologische landbouw en duurzaamheid. Ze gebruiken geen pesticiden of kunstmest en werken met respect voor de natuur.

De wijnen van Fattoria La Vialla

De wijnen van Fattoria La Vialla zijn gemaakt van druiven die op het landgoed zelf worden verbouwd. De wijngaarden liggen op de heuvels van Toscane, waar de druiven profiteren van de zon en de wind. De bodem is rijk aan mineralen en de druiven worden met de hand geplukt.

De wijnen van Fattoria La Vialla zijn gemaakt van verschillende druivensoorten, waaronder Sangiovese, Merlot, Cabernet Sauvignon en Chardonnay. De wijnen worden op traditionele wijze gemaakt, met respect voor de natuur en zonder toevoeging van chemicaliën.

De wijnen van Fattoria La Vialla zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en smaken. Hieronder vind je een overzicht van de meest populaire wijnen:

Chianti Classico

De Chianti Classico is een rode wijn die gemaakt is van Sangiovese druiven. De wijn heeft een robijnrode kleur en een fruitige smaak met tonen van kersen en bessen. De wijn past goed bij pasta, vleesgerechten en kaas.

Vernaccia di San Gimignano

De Vernaccia di San Gimignano is een witte wijn die gemaakt is van Vernaccia druiven. De wijn heeft een strogele kleur en een frisse smaak met tonen van citrus en bloemen. De wijn past goed bij visgerechten en salades.

Chianti Riserva

De Chianti Riserva is een rode wijn die gemaakt is van Sangiovese druiven. De wijn heeft een dieprode kleur en een complexe smaak met tonen van rijp fruit en kruiden. De wijn past goed bij gegrild vlees en wildgerechten.

Vino Nobile di Montepulciano

De Vino Nobile di Montepulciano is een rode wijn die gemaakt is van Sangiovese druiven. De wijn heeft een intense robijnrode kleur en een volle smaak met tonen van rijp fruit en kruiden. De wijn past goed bij gegrild vlees en kaas.

Waarom kiezen voor Fattoria La Vialla wijn?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou moeten kiezen voor Fattoria La Vialla wijn:

  • Biologisch: Fattoria La Vialla wijn is gemaakt van biologisch verbouwde druiven, zonder gebruik van pesticiden of kunstmest. Dit zorgt voor een gezondere en duurzamere wijn.
  • Kwaliteit: De wijnen van Fattoria La Vialla zijn van hoge kwaliteit en worden op traditionele wijze gemaakt. Dit zorgt voor een unieke smaak en beleving.
  • Duurzaamheid: Fattoria La Vialla hecht veel waarde aan duurzaamheid en werkt met respect voor de natuur. Door te kiezen voor Fattoria La Vialla wijn draag je bij aan een betere wereld.
  • Authenticiteit: Fattoria La Vialla is een familiebedrijf dat al meer dan 40 jaar bestaat. De wijnen worden gemaakt met passie en vakmanschap, wat zorgt voor een authentieke smaak.

Waar kun je Fattoria La Vialla wijn kopen?

Fattoria La Vialla wijn is verkrijgbaar in verschillende landen over de hele wereld. In Nederland kun je de wijnen onder andere kopen bij de volgende winkels:

  • De Bijenkorf
  • Gall & Gall
  • Wijnkoperij De Gouden Ton
  • Wijnhandel Koninginneweg

Je kunt de wijnen ook online bestellen via de website van Fattoria La Vialla zelf. Hier kun je kiezen uit verschillende wijnpakketten en kun je de wijnen gemakkelijk thuis laten bezorgen.

Conclusie

Fattoria La Vialla wijn is een Italiaanse schat die je geproefd moet hebben. De wijnen zijn gemaakt van biologisch verbouwde druiven en worden op traditionele wijze gemaakt. Dit zorgt voor een unieke smaak en beleving. Door te kiezen voor Fattoria La Vialla wijn draag je bij aan een betere wereld en ondersteun je een familiebedrijf dat al meer dan 40 jaar bestaat. Proost!

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Wijn bestellen: tips en tricks voor de perfecte fles.

Plaats een reactie