Condrieu wijn: een heerlijke witte wijn uit de Rhône-vallei

Condrieu wijn is een witte wijn die afkomstig is uit de Rhône-vallei in Frankrijk. Het is een wijn die gemaakt wordt van de Viognier-druif en staat bekend om zijn volle, fruitige smaak en aroma’s van perzik, abrikoos en bloemen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over deze heerlijke wijn.

Condrieu wijn

Geschiedenis van Condrieu wijn

De geschiedenis van Condrieu wijn gaat terug tot de Romeinse tijd, toen de Viognier-druif voor het eerst werd geplant in de regio. In de middeleeuwen werd de wijn geproduceerd door monniken in de abdij van Condrieu, vandaar de naam van de wijn. In de 19e eeuw werd de wijn steeds populairder en werd het gebied waar de wijn geproduceerd werd uitgebreid.

Kenmerken van Condrieu wijn

Condrieu wijn is een witte wijn die gemaakt wordt van de Viognier-druif. De wijn heeft een volle, fruitige smaak en aroma’s van perzik, abrikoos en bloemen. De wijn heeft een hoog alcoholpercentage en een lage zuurgraad, waardoor het een zachte en rijke smaak heeft. De wijn wordt meestal jong gedronken, maar kan ook enkele jaren worden bewaard.

Productie van Condrieu wijn

Condrieu wijn wordt geproduceerd in de Rhône-vallei in Frankrijk. De wijn wordt gemaakt van de Viognier-druif, die alleen in dit gebied wordt verbouwd. De druiven worden met de hand geplukt en vervolgens geperst. Het sap wordt gefermenteerd in eikenhouten vaten, waardoor de wijn zijn karakteristieke smaak en aroma’s krijgt. De wijn wordt vervolgens gerijpt in de vaten voordat het gebotteld wordt.

Wijn-spijs combinaties met Condrieu wijn

Condrieu wijn is een heerlijke wijn die goed past bij verschillende gerechten. De wijn gaat goed samen met visgerechten, zoals zalm en tonijn, maar ook met gevogelte en wit vlees. De wijn kan ook gedronken worden als aperitief of bij een kaasplankje.

Populaire producenten van Condrieu wijn

Er zijn verschillende producenten van Condrieu wijn, elk met hun eigen stijl en smaak. Enkele populaire producenten zijn:

  • Domaine Georges Vernay
  • Domaine Yves Cuilleron
  • Domaine François Villard
  • Domaine André Perret

Conclusie

Condrieu wijn is een heerlijke witte wijn uit de Rhône-vallei in Frankrijk. De wijn wordt gemaakt van de Viognier-druif en heeft een volle, fruitige smaak en aroma’s van perzik, abrikoos en bloemen. De wijn gaat goed samen met verschillende gerechten en kan ook gedronken worden als aperitief of bij een kaasplankje. Er zijn verschillende producenten van Condrieu wijn, elk met hun eigen stijl en smaak. Als je op zoek bent naar een heerlijke witte wijn, dan is Condrieu wijn zeker een aanrader.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Lekkere rode wijn: een gids voor beginners.

Plaats een reactie