Canei Wijn: Een Italiaanse Klassieker

Canei wijn is een Italiaanse wijn die al sinds de jaren ’70 populair is in Nederland. Het is een lichte, zoete wijn die perfect is voor een zomerse dag. Canei wijn is verkrijgbaar in verschillende smaken en wordt gemaakt van verschillende druivensoorten. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Canei wijn.

Canei wijn

Geschiedenis van Canei Wijn

Canei wijn werd voor het eerst geproduceerd in 1975 door de Italiaanse wijnmaker Luigi Bosca. Hij wilde een wijn maken die licht en zoet was, en die gemakkelijk te drinken was. Canei wijn was een groot succes en werd al snel populair in Nederland. In de jaren ’80 en ’90 was Canei wijn een van de meest verkochte wijnen in Nederland.

Productie van Canei Wijn

Canei wijn wordt gemaakt van verschillende druivensoorten, afhankelijk van de smaak. De meest gebruikte druivensoorten zijn Trebbiano, Garganega en Moscato. De druiven worden geoogst in september en oktober en worden vervolgens geperst. Het sap wordt gefermenteerd in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur. Na de fermentatie wordt de wijn gefilterd en gebotteld.

Smaken van Canei Wijn

Canei wijn is verkrijgbaar in verschillende smaken, waaronder:

  • Canei Peach
  • Canei Mango
  • Canei Aardbei
  • Canei Wit
  • Canei Rosé

Canei Peach is een van de meest populaire smaken. Het heeft een zoete, fruitige smaak en een lichte bubbel. Canei Mango heeft een exotische smaak en is perfect voor een zomerse dag. Canei Aardbei heeft een zoete, frisse smaak en is ideaal als aperitief. Canei Wit is een lichte, droge wijn die goed past bij visgerechten. Canei Rosé heeft een fruitige smaak en is perfect voor een barbecue of picknick.

Serveren van Canei Wijn

Canei wijn wordt het best geserveerd bij een temperatuur tussen de 6 en 8 graden Celsius. Het is een wijn die goed past bij lichte gerechten, zoals salades, visgerechten en pasta’s. Canei wijn is ook heerlijk als aperitief of bij een dessert. Het is een wijn die gemakkelijk te drinken is en die perfect is voor een zomerse dag.

Conclusie

Canei wijn is een Italiaanse klassieker die al sinds de jaren ’70 populair is in Nederland. Het is een lichte, zoete wijn die verkrijgbaar is in verschillende smaken. Canei wijn wordt gemaakt van verschillende druivensoorten en wordt geproduceerd in roestvrijstalen tanks. Het is een wijn die goed past bij lichte gerechten en die perfect is voor een zomerse dag. Probeer Canei wijn eens uit en ontdek zelf waarom het al jarenlang een favoriet is onder Nederlandse wijnliefhebbers.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Wijn Spijs: De Perfecte Combinatie.

Plaats een reactie