Beste rode wijn 2021: Een overzicht van de beste rode wijnen van het jaar

Als wijnliefhebber is het altijd interessant om te weten welke wijnen het beste van het beste zijn. In dit artikel zullen we een overzicht geven van de beste rode wijnen van 2021. We hebben gekeken naar verschillende factoren, zoals smaak, prijs-kwaliteitverhouding en beoordelingen van experts en consumenten. Hieronder vindt u onze topkeuzes voor de beste rode wijn van 2021.

Beste rode wijn 2021

1. Château Margaux 2015

Château Margaux 2015 is een van de meest gewilde wijnen ter wereld en wordt beschouwd als een van de beste wijnen van het jaar. Deze wijn heeft een diepe robijnrode kleur en een complexe smaak van zwarte bessen, cassis, kruiden en een vleugje vanille. De wijn heeft een lange afdronk en is perfect om te drinken bij een speciale gelegenheid. De prijs van deze wijn is echter hoog, met een gemiddelde prijs van € 800 per fles.

2. Penfolds Grange 2016

Penfolds Grange 2016 is een iconische wijn uit Australië en wordt beschouwd als een van de beste wijnen van het jaar. Deze wijn heeft een diepe paarse kleur en een complexe smaak van zwarte bessen, pruimen, chocolade en kruiden. De wijn heeft een lange afdronk en kan nog jarenlang worden bewaard. De prijs van deze wijn is hoog, met een gemiddelde prijs van € 600 per fles.

3. Château Haut-Brion 2016

Château Haut-Brion 2016 is een van de beste wijnen uit Bordeaux en wordt beschouwd als een van de beste wijnen van het jaar. Deze wijn heeft een diepe robijnrode kleur en een complexe smaak van zwarte bessen, cassis, kruiden en een vleugje vanille. De wijn heeft een lange afdronk en kan nog jarenlang worden bewaard. De prijs van deze wijn is hoog, met een gemiddelde prijs van € 500 per fles.

4. Antinori Tignanello 2017

Antinori Tignanello 2017 is een van de beste wijnen uit Italië en wordt beschouwd als een van de beste wijnen van het jaar. Deze wijn heeft een diepe robijnrode kleur en een complexe smaak van zwarte bessen, pruimen, chocolade en kruiden. De wijn heeft een lange afdronk en kan nog jarenlang worden bewaard. De prijs van deze wijn is hoog, met een gemiddelde prijs van € 100 per fles.

5. Catena Zapata Adrianna Vineyard River Stones Malbec 2017

Catena Zapata Adrianna Vineyard River Stones Malbec 2017 is een van de beste wijnen uit Argentinië en wordt beschouwd als een van de beste wijnen van het jaar. Deze wijn heeft een diepe paarse kleur en een complexe smaak van zwarte bessen, pruimen, chocolade en kruiden. De wijn heeft een lange afdronk en kan nog jarenlang worden bewaard. De prijs van deze wijn is redelijk, met een gemiddelde prijs van € 80 per fles.

6. Domaine de la Romanée-Conti Romanée-Saint-Vivant Grand Cru 2016

Domaine de la Romanée-Conti Romanée-Saint-Vivant Grand Cru 2016 is een van de beste wijnen uit Frankrijk en wordt beschouwd als een van de beste wijnen van het jaar. Deze wijn heeft een diepe robijnrode kleur en een complexe smaak van zwarte bessen, cassis, kruiden en een vleugje vanille. De wijn heeft een lange afdronk en kan nog jarenlang worden bewaard. De prijs van deze wijn is hoog, met een gemiddelde prijs van € 1.500 per fles.

7. Bodegas Vega Sicilia Unico 2010

Bodegas Vega Sicilia Unico 2010 is een van de beste wijnen uit Spanje en wordt beschouwd als een van de beste wijnen van het jaar. Deze wijn heeft een diepe robijnrode kleur en een complexe smaak van zwarte bessen, pruimen, chocolade en kruiden. De wijn heeft een lange afdronk en kan nog jarenlang worden bewaard. De prijs van deze wijn is hoog, met een gemiddelde prijs van € 400 per fles.

8. Marchesi Antinori Solaia 2017

Marchesi Antinori Solaia 2017 is een van de beste wijnen uit Italië en wordt beschouwd als een van de beste wijnen van het jaar. Deze wijn heeft een diepe robijnrode kleur en een complexe smaak van zwarte bessen, pruimen, chocolade en kruiden. De wijn heeft een lange afdronk en kan nog jarenlang worden bewaard. De prijs van deze wijn is hoog, met een gemiddelde prijs van € 200 per fles.

9. Château Lafite Rothschild 2016

Château Lafite Rothschild 2016 is een van de beste wijnen uit Bordeaux en wordt beschouwd als een van de beste wijnen van het jaar. Deze wijn heeft een diepe robijnrode kleur en een complexe smaak van zwarte bessen, cassis, kruiden en een vleugje vanille. De wijn heeft een lange afdronk en kan nog jarenlang worden bewaard. De prijs van deze wijn is hoog, met een gemiddelde prijs van € 700 per fles.

10. Almaviva 2017

Almaviva 2017 is een van de beste wijnen uit Chili en wordt beschouwd als een van de beste wijnen van het jaar. Deze wijn heeft een diepe paarse kleur en een complexe smaak van zwarte bessen, pruimen, chocolade en kruiden. De wijn heeft een lange afdronk en kan nog jarenlang worden bewaard. De prijs van deze wijn is redelijk, met een gemiddelde prijs van € 100 per fles.

Conclusie

Er zijn veel geweldige rode wijnen op de markt, maar deze tien wijnen zijn de beste van het beste. Of u nu op zoek bent naar een wijn om te drinken bij een speciale gelegenheid of om te bewaren voor de toekomst, deze wijnen zullen zeker aan uw verwachtingen voldoen. Houd er echter rekening mee dat deze wijnen hoog geprijsd zijn en niet voor iedereen betaalbaar zijn. Als u op zoek bent naar een goede rode wijn voor een redelijke prijs, zijn er veel andere opties beschikbaar. Proost!

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Albarino wijn: een heerlijke Spaanse witte wijn.

Plaats een reactie