google.com, pub-4579791368436773, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Alcoholvrije wijn test: de beste opties op een rijtje

Steeds meer mensen kiezen ervoor om minder of geen alcohol te drinken. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals gezondheidsredenen, persoonlijke voorkeur of religieuze overtuigingen. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer alcoholvrije alternatieven beschikbaar, waaronder alcoholvrije wijn. Maar welke alcoholvrije wijnen zijn de moeite waard om te proberen? In deze alcoholvrije wijn test zetten we de beste opties op een rijtje.

Alcoholvrije wijn test

Wat is alcoholvrije wijn?

Alcoholvrije wijn is wijn waaruit de alcohol is verwijderd. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, bijvoorbeeld door middel van verdamping, omgekeerde osmose of distillatie. Het resultaat is een wijn die qua smaak en geur sterk lijkt op gewone wijn, maar waar geen of slechts een zeer laag alcoholpercentage in zit.

Waarom kiezen voor alcoholvrije wijn?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor alcoholvrije wijn. Hieronder zetten we een aantal veelvoorkomende redenen op een rijtje:

  • Gezondheidsredenen: alcoholvrije wijn bevat geen of slechts een zeer laag alcoholpercentage, waardoor het een gezonder alternatief kan zijn voor gewone wijn.
  • Rijden: als je nog moet rijden, is het natuurlijk niet verstandig om alcohol te drinken. Met alcoholvrije wijn kun je toch genieten van een lekker glas wijn zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de gevolgen voor je rijvaardigheid.
  • Zwangerschap: als je zwanger bent, is het niet verstandig om alcohol te drinken. Met alcoholvrije wijn kun je toch meedoen met een toost of een gezellige borrel zonder dat je jezelf of je baby in gevaar brengt.
  • Religieuze overtuigingen: in sommige religies is het verboden om alcohol te drinken. Met alcoholvrije wijn kun je toch meedoen met een toost of een gezellige borrel zonder dat je in conflict komt met je geloofsovertuiging.
  • Persoonlijke voorkeur: sommige mensen vinden gewoonweg de smaak van alcoholvrije wijn lekkerder dan gewone wijn, of willen om andere persoonlijke redenen liever geen alcohol drinken.

De beste alcoholvrije wijnen

Maar welke alcoholvrije wijnen zijn de moeite waard om te proberen? Hieronder zetten we de beste opties op een rijtje:

1. Torres Natureo Muscat

De Torres Natureo Muscat is een heerlijke alcoholvrije witte wijn uit Spanje. De wijn heeft een frisse en fruitige smaak met tonen van perzik, abrikoos en citrus. De wijn is gemaakt van de muscat druif en bevat slechts 0,5% alcohol. De Torres Natureo Muscat is een perfecte keuze voor bij een zomerse salade of een lichte visgerecht.

2. Carl Jung Selection Riesling

De Carl Jung Selection Riesling is een alcoholvrije witte wijn uit Duitsland. De wijn heeft een frisse en fruitige smaak met tonen van appel, perzik en citrus. De wijn is gemaakt van de riesling druif en bevat slechts 0,2% alcohol. De Carl Jung Selection Riesling is een perfecte keuze voor bij een Aziatisch gerecht of een pittige kaas.

3. Ariel Cabernet Sauvignon

De Ariel Cabernet Sauvignon is een alcoholvrije rode wijn uit de Verenigde Staten. De wijn heeft een volle en krachtige smaak met tonen van zwarte bessen, bramen en vanille. De wijn is gemaakt van de cabernet sauvignon druif en bevat slechts 0,5% alcohol. De Ariel Cabernet Sauvignon is een perfecte keuze voor bij een stevig vleesgerecht of een kaasplankje.

4. Leitz Eins Zwei Zero

De Leitz Eins Zwei Zero is een alcoholvrije witte wijn uit Duitsland. De wijn heeft een frisse en fruitige smaak met tonen van appel, peer en citrus. De wijn is gemaakt van de riesling en de silvaner druif en bevat slechts 0,0% alcohol. De Leitz Eins Zwei Zero is een perfecte keuze voor bij een lichte salade of een visgerecht.

5. Torres Natureo Syrah

De Torres Natureo Syrah is een alcoholvrije rode wijn uit Spanje. De wijn heeft een volle en krachtige smaak met tonen van zwarte bessen, bramen en kruiden. De wijn is gemaakt van de syrah druif en bevat slechts 0,5% alcohol. De Torres Natureo Syrah is een perfecte keuze voor bij een stevig vleesgerecht of een kaasplankje.

Conclusie

Alcoholvrije wijn is een gezond en smakelijk alternatief voor gewone wijn. Er zijn tegenwoordig steeds meer alcoholvrije wijnen beschikbaar, die qua smaak en geur sterk lijken op gewone wijn. In deze alcoholvrije wijn test hebben we de beste opties op een rijtje gezet, zodat je zelf kunt ontdekken welke alcoholvrije wijn het beste bij jouw smaak en voorkeuren past.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Wijn aanbieding plus: waarom het loont om te wachten op de juiste deal.

Plaats een reactie