google.com, pub-4579791368436773, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Zoete witte wijn soorten

Zoete witte wijn is een heerlijke drank die perfect past bij desserts en zoete gerechten. Er zijn verschillende soorten zoete witte wijn die elk hun eigen smaak en karakter hebben. In dit artikel zullen we de meest populaire zoete witte wijn soorten bespreken.

Zoete witte wijn soorten

1. Moscato

Moscato is een zoete witte wijn die afkomstig is uit Italië. Het is een lichte en fruitige wijn met een laag alcoholpercentage. Moscato heeft een zoete smaak en aroma’s van perzik, abrikoos en citrusvruchten. Het is een perfecte wijn om te drinken bij desserts zoals fruit, gebak en ijs.

2. Riesling

Riesling is een witte wijn die afkomstig is uit Duitsland. Het is een zoete wijn met een hoog zuurgehalte en aroma’s van perzik, appel en honing. Riesling is een veelzijdige wijn die goed past bij verschillende gerechten, waaronder Aziatische gerechten en pittige gerechten.

3. Sauternes

Sauternes is een zoete witte wijn die afkomstig is uit de Bordeaux regio in Frankrijk. Het is een rijke en complexe wijn met aroma’s van honing, abrikoos en vanille. Sauternes is een perfecte wijn om te drinken bij desserts zoals crème brûlée en foie gras.

4. Tokaji

Tokaji is een zoete witte wijn die afkomstig is uit Hongarije. Het is een rijke en complexe wijn met aroma’s van honing, abrikoos en gedroogd fruit. Tokaji is een perfecte wijn om te drinken bij desserts zoals gebak en chocolade.

5. Icewine

Icewine is een zoete witte wijn die afkomstig is uit Canada. Het is een wijn die wordt gemaakt van druiven die zijn bevroren op de wijnstok. Hierdoor worden de suikers geconcentreerd en ontstaat er een zoete wijn met aroma’s van honing, perzik en abrikoos. Icewine is een perfecte wijn om te drinken bij desserts zoals fruit en ijs.

6. Late Harvest

Late Harvest is een zoete witte wijn die wordt gemaakt van druiven die langer aan de wijnstok blijven hangen. Hierdoor worden de suikers geconcentreerd en ontstaat er een zoete wijn met aroma’s van honing, perzik en abrikoos. Late Harvest is een perfecte wijn om te drinken bij desserts zoals fruit en gebak.

7. Gewürztraminer

Gewürztraminer is een witte wijn die afkomstig is uit Duitsland. Het is een zoete wijn met aroma’s van lychee, rozenblaadjes en kruiden. Gewürztraminer is een perfecte wijn om te drinken bij Aziatische gerechten en pittige gerechten.

8. Muscat

Muscat is een zoete witte wijn die afkomstig is uit Frankrijk. Het is een lichte en fruitige wijn met aroma’s van perzik, abrikoos en citrusvruchten. Muscat is een perfecte wijn om te drinken bij desserts zoals fruit, gebak en ijs.

Conclusie

Zoete witte wijn is een heerlijke drank die perfect past bij desserts en zoete gerechten. Er zijn verschillende soorten zoete witte wijn die elk hun eigen smaak en karakter hebben. Moscato, Riesling, Sauternes, Tokaji, Icewine, Late Harvest, Gewürztraminer en Muscat zijn enkele van de meest populaire zoete witte wijn soorten. Probeer ze allemaal en ontdek welke jouw favoriet is!

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Spaanse witte wijn: een verrassende ontdekking.

Plaats een reactie