google.com, pub-4579791368436773, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Griekse wijn Jumbo: ontdek de smaak van Griekenland

Als je op zoek bent naar een nieuwe wijnervaring, dan is Griekse wijn misschien wel iets voor jou. Bij Jumbo kun je verschillende soorten Griekse wijn vinden, van witte tot rode en rosé wijnen. In dit artikel vertellen we je meer over de geschiedenis van Griekse wijn, de verschillende druivensoorten en de smaakprofielen van de wijnen die Jumbo aanbiedt.

Griekse wijn jumbo

De geschiedenis van Griekse wijn

Griekenland heeft een lange geschiedenis als het gaat om wijnproductie. Al in de oudheid werd er wijn gemaakt en gedronken in Griekenland. De oude Grieken beschouwden wijn als een geschenk van de goden en gebruikten het bij religieuze ceremonies en feesten. Ook in de Romeinse tijd was Griekse wijn erg populair en werd het geëxporteerd naar andere delen van het Romeinse Rijk.

Na de val van het Romeinse Rijk raakte de wijnproductie in Griekenland in verval. Pas in de 20e eeuw begon de wijnindustrie weer op te bloeien. Tegenwoordig is Griekenland een belangrijke speler op de internationale wijnmarkt en worden er steeds meer Griekse wijnen geëxporteerd naar andere landen.

Druivensoorten

Er zijn meer dan 300 verschillende druivensoorten die in Griekenland worden verbouwd. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende druivensoorten:

  • Assyrtiko: een witte druif die voornamelijk wordt verbouwd op het eiland Santorini. De wijn die van deze druif wordt gemaakt heeft een hoge zuurgraad en een minerale smaak.
  • Moschofilero: een witte druif die voornamelijk wordt verbouwd in de Peloponnesos. De wijn die van deze druif wordt gemaakt heeft een bloemige en fruitige smaak.
  • Agiorgitiko: een rode druif die voornamelijk wordt verbouwd in de regio Nemea. De wijn die van deze druif wordt gemaakt heeft een fruitige en kruidige smaak.
  • Xinomavro: een rode druif die voornamelijk wordt verbouwd in Macedonië. De wijn die van deze druif wordt gemaakt heeft een hoge zuurgraad en een complexe smaak.

Smaakprofielen

De smaak van Griekse wijn kan sterk variëren, afhankelijk van de druivensoort, het klimaat en de bodem waarop de druiven worden verbouwd. Hieronder vind je een overzicht van de smaakprofielen van de Griekse wijnen die Jumbo aanbiedt:

  • Skouras Moscofilero: een witte wijn met een bloemige en fruitige smaak. Deze wijn past goed bij visgerechten en salades.
  • Kir Yianni Paranga: een rode wijn gemaakt van de Xinomavro druif. Deze wijn heeft een complexe smaak met tonen van rood fruit en kruiden. Deze wijn past goed bij gegrild vlees en stoofschotels.
  • Gerovassiliou Malagousia: een witte wijn met een fruitige en bloemige smaak. Deze wijn past goed bij Aziatische gerechten en salades.
  • Skouras Saint George: een rode wijn gemaakt van de Agiorgitiko druif. Deze wijn heeft een fruitige en kruidige smaak en past goed bij gegrild vlees en stoofschotels.

Conclusie

Griekse wijn is een interessante en smaakvolle toevoeging aan het assortiment van Jumbo. Met de verschillende druivensoorten en smaakprofielen is er voor ieder wat wils. Of je nu op zoek bent naar een frisse witte wijn of een complexe rode wijn, bij Jumbo kun je terecht voor een mooie selectie Griekse wijnen.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Stellenbosch Wijn: De Perfecte Combinatie van Natuur en Ambacht.

Plaats een reactie